Mèlanie Karsten; Leefstijlcoach 

Mijn naam is Mèlanie Karsten. Ik ben 35 jaar en ik woon in Alkmaar. Ik ben leefstijlcoach, beleidsmedewerker gezondheidsbeleid, moeder van twee jongens (2012 en 2017) en gelukkig samenwonend met mijn vriend in Alkmaar. Het bevorderen van een gezonde leefstijl is echt mijn ding. Ik heb daarom de opleiding Gezondheidsvoorlichting bij de Universiteit van Maastricht in 2006 afgerond en in 2017 de opleiding tot leefstijlcoach afgerond bij de AVLEG (academie van leefstijl en gezondheid) in Driebergen.

Het vak van leefstijlcoach, en mijn eigen onderneming, staan nog in de kinderschoenen. Karsten lifestyle coaching bestaat sinds augustus 2017 en is sinds april 2018 écht actief en online. Daarnaast ben ik lid van de Beroepsvereniging leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en heb ik 4 juli een scholing gevolgd om het succesvolle concept Cool programma uit te voeren. Op dit moment werk ik ook als beleidsmedewerker gezondheidsbeleid bij de gemeente Edam-Volendam waar ik me bezig houd met het gezondheidsbeleid. Een gezond gewicht en psychische gezondheid zijn zaken waar ik me op richt voor de inwoners van Edam-Volendam. Met name beleidsmatig. En dus niet in de functie van leefstijlcoach.

Vanaf 1 januari 2019 komt het Cool programma in het basispakket en is deelname dus gratis! Ik werk sinds kort bij Groups for Balance om het Cool programma aan te bieden aan de inwoners van Alkmaar. Achter de schermen heb ik gewerkt aan de website en communicatie van het concept GLI-Alkmaar. Op dit moment staan de eerste intakes al gepland zodat we eind januari de eerste groep kunnen gaan draaien. Ik heb er super veel zin in! 

Ingrid Beentjes; Leefstijlcoach 

Mijn naam is Ingrid Beentjes. Ik heb altijd in het bedrijfsleven gewerkt, zowel bij kleine als grote bedrijven maar sinds twee jaar ben ik leefstijlcoach! Hoe kwam ik tot deze carrièreswitch? 

Van huis uit eet ik goed en sport ik veel. Toch raakte ik gaandeweg mijn leven van die goede gewoonten verwijderd. Ik had een hectisch leven met kinderen, een man met een eigen zaak en zelf een drukke baan. Dit betekende alle ballen hooghouden, de perfecte moeder willen zijn, er goed uitzien, sporten. Ik kreeg serieuze burn-out klachten.

Ik realiseerde me dat ik meer balans moest gaan vinden in werken, ontspannen en bewegen. Ik heb mijn leefstijl in kleine stapjes aangepakt en dat heeft mij veel goeds gebracht. Ik merkte dat ik, door dit met andere mensen te delen, hen kon inspireren hetzelfde te doen. Dat bracht mij op het idee om hiervan mijn werk te maken. Ik ben de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach gaan doen. Tezamen met mijn werkervaring in het bedrijfsleven geeft mij dat de tools om andere mensen te helpen.

Hoe kun je jezelf en je leefstijl veranderen? Het Cool programma biedt een hele mooie kans om dit te bereiken en de praktijk van Groups for Balance is de ideale omgeving om dit te laten slagen. Openstaan voor verandering en inzien dat je zelf verantwoordelijk bent. De sprong durven wagen om te veranderen én hier de tijd voor te nemen. Ik, samen met GLI-Alkmaar helpen je!

Femke de Koning; Fysiotherapeute - Looptherapie bij Claudicatio Intermittens - Dry Needling

Mijn naam is Femke de Koning. Al vroeg in mijn leven haalde ik al veel plezier uit sport en wist ik dat bewegen een deel uit moest gaan maken van mijn werk. Ik studeerde in 2006 af als gymdocent aan de ALO Amsterdam en in 2010 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Ondertussen bleef ik fervent liefhebster van sporten maar vooral van schaatsen, skiën en snowboarden. Daarom geef ik daar naast mijn baan als fysiotherapeute nog instructie in. Als fysiotherapeut heb ik 10 jaar gewerkt in een praktijk in Amsterdam. Ik heb daar ervaring opgedaan als algemeen fysiotherapeut en de beweegprogramma’s opgezet en begeleid zoals COPD, diabetes, obesitas en hartfalen. Ook heb ik door mijn ALO achtergrond veel groepslessen zoals Core stability en Aquafysiotherapie gegeven. In 2016 ben ik toegetreden tot het Claudicationet.  Patiënten met zogeheten Etalage benen kunnen dus bij mij terecht voor gesuperviseerde looptherapie.       

Vanaf augustus 2018 werk ik bij Groups for Balance en ben ik de uitdaging aan gegaan om hier onder andere in samenwerking met Melanie Karsten de Gecombineerde Leefstijl Interventie programma’s op te starten. Gecombineerde Leefstijlinterventie wil zeggen een combinatie van advies en begeleiding bij voeding en eetgewoontes, gezond bewegen en gedragsverandering die gericht is op het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl.  Ik kan enorm enthousiast worden van het gedragsveranderingsproces en ik hoop de komende tijd mensen te kunnen ondersteunen bij het behalen van hun doelen. Vanaf eind oktober 2018 ben ik ook Dry Needling therapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. 

Femke van Baarsen; Fysiotherapeute - Register Leefstijlcoach

Gedurende mijn leven heb ik een veelvoud aan sporten beoefend, de afwisseling vind ik enorm leuk. Je kunt mij tegenwoordig rennend tegenkomen in natuurgebied Oudorperhout of langs de Singelgracht, op de tennisbaan voor een potje padel en op de yogamat in van één van de yogascholen. Daarnaast trek ik jaarlijks de bergen in op de lange latten en/of snowboard, maar ook wandelend en genietend van de rust. Fysiotherapie is mij op het lijf geschreven. Na mijn afstuderen ben ik altijd blijven leren om mijzelf verder te ontwikkelen. Dit vak is, net als ik, altijd in beweging. Bovenal is het bijzonder waardevol om mensen, jong-of-oud, van bijvoorbeeld hoofdpijnklacht tot diabetes tot post-oncologisch, te helpen om binnen ieders individuele mogelijkheden zo goed mogelijk te functioneren. Mijn passie is het om de puzzelstukjes in kaart te brengen en inzichtelijk te maken, zowel mentaal als fysiek. Bewustwording en balans zijn hierbij de sleutel voor het bereiken en behouden van optimale vitaliteit en welzijn. Hierbij zijn voor mij het menselijke contact, coachen en verbinden de rode draad die het werk haar glans geeft.

Margreet Voebel; Leefstijlcoach - Verpleegkundig Specialist leverziekten

Op dit moment ontwikkel ik samen met het gli team een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met leververvetting welke in 2021 van start zal gaan. Veel mensen met overgewicht hebben leververvetting (met of zonder ontsteking), vaak zonder dat zij dit weten of hier last van hebben. Als dit blijft bestaan kan het in de toekomst verergeren en klachten geven tot cirrose (verlittekening van de lever) aan toe. Er zijn (nog) geen medicijnen beschikbaar voor deze aandoening. Aanpassing van leefstijl is de aangewezen behandeling wat maakt dat een gecombineerde leefstijl interventie hiervoor bij uitstek geschikt is. Tijdens de 2 jaar durende GLI leververvetting wordt onder andere uitgelegd wat leververvetting is, hoe dit ontstaat, welke risicofactoren een rol spelen en wat complicaties  kunnen zijn. Denk daarnaast aan onderwerpen als voeding, beweging, stress, ontspanning, slaap en natuurlijk mindset. De nadruk ligt op wat iemand zelf kan doen (veel!) en het daadwerkelijk veranderen van leefstijl.

Meld je aan bij GLI-Alkmaar en neem de GLI-Alkmaar brug.

Je kunt terecht bij één van onze leefstijlcoaches:

Femke de Koning, Mèlanie Karsten, Ingrid Beentjes, Femke van Baarsen en Margreet Voebel.

Neem contact op voor een afspraak bel 072-7210902 of vraag het de GLI mobiel!