NIEUWS 
8 mei 2019

Nieuwe data groepstraining staan online.

Groep 9 start 7 juni 2019

Groep 10 start 3 juni 2019 

 

 april 2019

 

25 september 2018

Vandaag tijdens onze teammeeting in de praktijk een inspirerende presentatie. Update on the physical and psychological management of stroke: implications for community practice. Dr Jennifer White, MMSc, PhD Monash University, Melbourne Australia, 

Stof tot nadenken omtrent eerstelijns - tweedelijns zorg in Nederland. Hoe gaan we de fysiotherapeutische zorg beter managen voor onze patiënten in de thuissituatie na ziekenhuisopname! # samenwerken # doelen stellen # GFB Teamwork!

 

Zorgverzekering in 2018

 

Begin november hebben alle zorgverzekeraars hun premies en aanvullende pakketten voor 2018 bekendgemaakt. De kans is groot dat er iets verandert aan de vergoeding van fysiotherapie door uw zorgverzekering. Het is verstandig om dit op tijd te controleren, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Voor meer informatie over de veranderingen binnen de zorgverzekeraars in 2018 kunt u kijken op de website van de fysiotherapeut

Op de website van Independer vindt u een vergoedingsoverzicht voor fysiotherapie. Daarin ziet u per aanvullend pakket hoeveel behandelingen er vergoed worden in 2018.

Patiënten met een chronische aandoening hebben ook in 2018 vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering.

Hieronder in de tabel, opgesteld door zorgverzekeringwijzer.nl en goedgekeurd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, zijn de enige verzekeringen afgebeeld die u zonder meer toelaten, voldoende dekking voor fysiotherapie bieden, én waarbij u zeker weet dat u het aantal behandelingen krijgt waar u recht op heeft.

LET OP: De meeste verzekeraars passen de behandelindex toe. Daardoor kan het voorkomen dat uw fysiotherapeut minder behandelingen mag geven dan waar u voor verzekerd bent! Bij de bovengenoemde verzekeringen is dit niet het geval. Verder bieden alle verzekeraars in deze tabel keuzevrijheid. Dat betekent dat u altijd zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener u gaat.  Er zit  geen tandartsverzekering bij bovengenoemde prijzen. 

Wilt u er graag zeker van zijn dat de keuze van de zorgverzekeraar 100% bij u past, ga dan naar de zorgverzekeringwijzer en vergelijk alle mogelijke zorgverzekeraars overzichtelijk met elkaar. 

Alkmaar 25-05-2017          START GEZONDHEIDCENTRUM ALKMAAR!

Alkmaar 22-04-2017          Kinderfysiotherapie bij GFB Fysiotherapie

Vanaf 1 juni 2017 ook Kinderfysiotherapie bij Groups for Balance - Fysiotherapie! We zijn zeer verheugd dat Bettina Bouwman (Acrobaat) ons team komt versterken. 

Alkmaar 01-04-2017           De verbouwing is in volle gang!!

Nog een paar weken en dan gaan wij verhuizen naar ons pand. Samen met Huisarts Omarkhel en Psychologie Biesheuvel zijn wij een nieuw gezondheidscentrum aan het op zetten aan de Frans Halsstraat 49 te Alkmaar.

Alkmaar 01-03-2017

Welkom nieuwe collega, Franny Dethmers

Binnen Groups for Balance – Fysiotherapie houdt Franny zich naast de reguliere fysiotherapie bezig met neurologie patiënten o.a. vanuit het CVA-Netwerk. Daar ze zich ook verdiept heeft in vestibulaire revalidatie, evenwichtsstoornissen en valpreventiemethoden past ze deze aandachtsgebieden ook toe in de thuissituatie van patiënten middels fysiotherapie aan huis.

Alkmaar 22-01-2017

Leuk stuk in de zorgspecial van Alkmaar op zondag over de nieuwe Epte therapie, Shockwave therapie en balans-evenwichtstraining bij Groups for Balance - Fysiotherapie Alkmaar

http://epaper.rodimedia.nl/rodimedia/data/EPaper/alkmaaropzondag/epaper/page34.htm

Alkmaar 10 december 2016

Nu ook Epte behandeling in Alkmaar. Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE®) is een nieuwe innovatie in de behandeling van slecht herstellende peesklachten. Binnen de groep peesklachten zijn er verschillende aandoeningen, elk met andere kenmerken of symptomen. kijk op voor meer info op http://www.gfb-fysiotherapie.nl/index.php/wat-bieden-we/behandelvormen/epte

Alkmaar, 5 oktober 2016

Welkom nieuwe collega, Menno Schouten!

Menno zal zich binnen Groups for Balance richten op de begeleiding van spelers van AFC '34 en sporters zowel op het veld als in de oefenzaal.

Alkmaar, 1 juni 2016

Op zaterdag 18 juni 2016 van 9:00 tot 11:00 verzorgt Groups for Balance - Fysiotherapie een geheel vrijblijvend gratis inloopspreekuur bij Runnersworld Alkmaar (Magdalenenstraat 17 te Alkmaar) Wij staan dan voor u klaar voor een screening van uw klachten. Indien er meer tijd voor een behandeling noodzakelijk is kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.

Tevens hebben we onze MFT S3 check bij ons. Ieder mens heeft een individuele coördinatie en stabiliteitswaarde. De wetenschappelijk erkende S3 check bepaalt nauwkeurig uw persoonlijke S3 waarde door de analyse van de 3S-en; Stabiliteit, Symmetrie en Sensomotoriek. 
 
Alkmaar, Egmond a/d Hoef,  3 november 2015
Check welke zorgverzekering voor u voldoende dekking geeft op www.defysiotherapeut.com
 
Alkmaar, Egmond a/d Hoef,  10 oktober 2015
Groups for Balance – Fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van spier/pees klachten middels shockwave therapie en sportrevalidatie.
Op zaterdag 17 oktober 2015 van 9:00 tot 12:00 is er bij Runnersworld Alkmaar een geheel vrijblijvend gratis inloopspreekuur.
Bob Kruis, staat voor u klaar voor een screening van uw klachten en eventueel een kort echografische onderzoek. Er zal geen uitgebreide behandeling plaatsvinden. Indien er meer tijd voor eventueel een behandeling noodzakelijk is kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.
 
Alkmaar, Egmond a/d Hoef,  1 juli 2015
Opening van Groups for Balance - Fysiotherapie een feit!
Maak nu kennis met Shockwave-therapie en Echografie in de regio Alkmaar.